border

Over ons

Momenteel vang ik kinderen op. In de leeftijd tussen de 0 en 4 jaar. De opvang die ik bied kan op maandag t/m donderdag vanaf 7.00u tot 19.00u. Vanaf 01-01-2021 zal Piebeu op vrijdag gesloten zijn.

De kinderen komen bij ons in een warm gezin. Ik schrijf bewust ons en wij omdat niet alleen ik betrokken ben bij de kinderen maar ook de rest van mijn gezin. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich bij ons welkom voelen, en ze mogen zijn wie ze zijn.

We hebben respect voor de kinderen en behandelen ze alsof ze bij ons gezin horen. Kinderen moeten zichzelf op hun eigen tempo en manier kunnen ontwikkelen. Natuurlijk worden ze bij ons gestimuleerd doormiddel van verschillende spelletjes en speelgoed. We lezen boekjes, maken puzzeltjes, tekenen en kleuren. Maar gaan ook lekker buiten spelen. Dit kan achter in de tuin, met de fietsjes, ballen, speelhuisje en zandbak. . Ook gaan we wel naar de speelveldjes in de buurt waar een glijbaan, schommel en duikel rek is. Het kan ook zijn dat we de schaapjes met een bezoekje vereren en ze verwennen met korstjes brood. In het voorjaar, zomer en najaar gaan we geregeld naar de speeltuin. Met z'n allen in de bakfiets is dit een waar uitje, of we wandelen een rondje met de kiddybus.

Zoals je kunt lezen vinden wij gezelligheid erg belangrijk, maar regels en structuur zijn niet minder belangrijk. We proberen de kinderen al vroeg respect voor elkaar bij te brengen. Lief zijn voor elkaar, elkaar helpen en samen spelen en delen. Op vaste tijden eten en slapen. We eten aan tafel en bieden ze een gezonde maaltijd aan. Ook de tussendoortjes, dit kan zijn fruit, doosje rozijntjes, rijstewafeltje eierkoek, ontbijtkoek, gebruiken we aan tafel. Op deze manier proberen we het dagelijks leven van thuis door te laten gaan bij ons.

Ouders geven het dagelijks ritme aan ons door en wij proberen daar op dezelfde manier mee om te gaan. Contact met ouders is dan ook erg belangrijk. Dit kan mondeling bij het halen en brengen of via een schriftje of dagboekje. In het dagboekje of schriftje schrijf ik tot de kinderen 1 jaar zijn. Zijn er uitgebreide zaken te bespreken nemen we daar op een geschikt moment de tijd voor. Als u enthousiast bent geworden neem dan contact met ons op, om te kijken wat er mogelijk is. Op dit moment is er geen plaats meer voor bso kinderen.

Contact

border

Wittezeestraat 33 - 4388 GE - Oost-Souburg - Tel: 0118-463151 / 0618168336 - E-mail: info@piebeu.nl -